Domowe-Wypieki.pl

Lemon Curd (26 Oct 2014)
Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Ostatnie komentarze

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Żurek na żeberkach Drukuj Email
poniedziałek, 07 lutego 2011 00:17

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 250g żeberek
  • włoszczyzna
  • 1 łyżka przyprawy Vegeta
  • 2 liście laurowe, 2- 3 ziela angielskie
  • ząbek czosnku
  • ¼- ½ litra żurku w butelce
  • łyżka mąki pszennej
  • ok. 125g boczku pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżka suszonego majeranku
Sposób przygotowania:
  1. Z żeberek, włoszczyzny, Vegety, liści laurowych, ziela angielskiego i 1½ litra wody ugotować wywar. Wywar przecedzić.
  2. Do przecedzonego wywaru dodać żurek (1/4- ½ litra w zależności od kwaśności żurku), obrany ząbek czosnku i majeranek.
  3. Boczek podsmażyć. Dodać do żurku.
  4. Podprawić mąką.
  5. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.

Smacznego Smile.

02

follow_bird-b
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu