Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Barszcz czerwony czysty Drukuj Email
wtorek, 23 listopada 2010 21:45

01

To tradycyjny barszcz czerwony czysty. Nadaje się, jako zupa podawana z ziemniakami, uszkami, pierogami lub grochem, bądź też podany w filiżance, jako dodatek do krokietów, czy pasztecików.

Składniki:

  • mięso wołowe z kością (lub kość wędzona)
  • włoszczyzna (2 marchewki, pietruszka, kawałek seler)
  • 3 buraki
  • 2 ząbki czosnku
  • ocet (lub kwasek cytrynowy)
  • majeranek
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • sól, pieprz, Vegeta, cukier
Sposób przygotowania:
  1. Mięso oczyścić, zalać zimną wodą (daję 2 litry) i chwilę pogotować. Po zagotowaniu zebrać pianę z mięsa.
  2. Buraki umyć, obrać  i pokroić w grube plastry lub kawałki.
  3. Włoszczyznę umyć i obrać. (Można ją pokroić w duże kawałki.)
  4. Czosnek obrać.
  5. Do podgotowanego mięsa dodać włoszczyznę, buraki, łyżkę octu, czosnek, 2-3 liście laurowe i 2 ziela angielskie. Doprawić łyżką Vegety. Warzywa gotować do miękkości. Barszcz przecedzić przez sitko. Doprawić do smaku octem, majerankiem, solą, cukrem i pieprzem.
  6. Podawać z uszkami, ziemniakami lub w filiżance do pasztecików, czy krokietów.

Smacznego Smile.

02

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Buty_kozaki Image Banner 300 x 250
Nowa Kolekcja K 250x250
 
Wielka_wyprzedaz Image Banner 300 x 250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b