Domowe-Wypieki.pl

Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)
Chleb rodzynkowy (15 Oct 2014)

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Zupa koperkowa Drukuj Email
wtorek, 08 czerwca 2010 19:45

01

Składniki na 4 porcje:
Zupa:

  • 1 ½ bulionu (ugotowanego na mięsie i warzywach: marchew, pietruszka, kawałek selera i por. Doprawiam łyżką Vegety)
  • pęczek koperku
  • 1 łyżka masła
  • ½ szklanki słodkiej śmietany 30%
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
Kluski lane:
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
Sposób przygotowania:
  1. Ugotowany bulion przecedzić i zagotować.
  2. Koperek umyć i drobno poszatkować.
  3. Jajka i 4 łyżki mąki wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto wlać cienkim strumieniem  do gotującego się bulionu.
  4. Dodać łyżkę masła i posiekany koperek.
  5. Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i zagęścić nią zupę.
  6. Przyprawić solą i pieprzem.

Smacznego Smile.

02

follow_bird-b
 

Komentarze  

 
0 #2 Darek 2013-09-22 20:41
Koperkowa to jedna z moich ulubionych zup... Podoba mi się pomysł z lanymi kluskami, zwłaszcza, że w Niemczech ziemniaki są drogie i średnio smaczne. Chyba, że ja na takie tutaj trafiam (Schleswig-Holstein). Koniecznie muszę spróbować!
Cytować
 
 
0 #1 Paula 2010-06-08 22:22
ale apetycznie wygląda! koperkowej nie jadłam od wieków!
Cytować
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Fani na Facebook'u

Fani na Google+