Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Surówka z kapusty kiszonej i ananasa Drukuj Email
środa, 30 stycznia 2013 10:21

Surówka z kiszonej kapusty i ananasa

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki słonecznika
  • 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
  2. Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
  3. Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
  4. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b