Domowe-Wypieki.pl

Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)
Chleb rodzynkowy (15 Oct 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Ostatnie komentarze

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Młoda kapusta zasmażana Drukuj Email
niedziela, 20 czerwca 2010 21:18

Kapusta zasmażana

Składniki na około 4 porcje:

  • 1 młoda kapusta
  • 50g boczku pokrojonego z kostkę
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki margaryny
  • 2 łyżki kopiate mąki
  • trochę koperku
  • trochę natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Oderwać brzydkie liście z kapusty. Kapustę drobno poszatkować.
  2. Koperek i pietruszkę umyć, osuszyć i drobno pokroić.
  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć razem z boczkiem na oleju. Dodać kapustę. Podlać wodą (ja daję tak ponad 2 szklanki), posolić, przykryć i gotować na małym ogniu, aż kapusta zmięknie.
  4. Gdy kapusta będzie miękka, odlać pozostałą wodę, ale jej nie wylewać!
  5. Przygotować zasmażkę. Roztopić margarynę, dodać mąkę i podsmażyć lekko ciągle mieszając. Zasmażka ma być jasna. Dodać wodę z kapusty, szybko mieszając, aby nie zrobiły się grudki.
  6. Zasmażkę dodać do kapusty, ciągle mieszając. Dodać koperek i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
  7. Najlepiej podawać na ciepło (chodź to kwestia smaku ;)).

Smacznego Smile.

Kapusta zasmażana

follow_bird-b
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu