Domowe-Wypieki.pl

Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)
Chleb rodzynkowy (15 Oct 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Sałatka z kapusty pekińskiej z fetą Drukuj Email
wtorek, 27 kwietnia 2010 21:57

Salatka z kapusty pekińskiej

Składniki na około 6 porcji:

  • pół kapusty pekińskiej
  • pierś z kurczaka
  • kostka rosołowa
  • kukurydza w puszce
  • 1 opakowanie sera feta (200g)
  • ½ szklanki słonecznika
  • parę łyżek majonezu (według uznania, mniej więcej 5 łyżek)

Sposób przygotowania:

  1. Pierś z kurczaka ugotować we wodzie z kostką rosołową. Ostudzić i pokroić w kostkę.
  2. Kapustę poszatkować.
  3. Ser feta pokroić w kostkę.
  4. Słonecznik zrumienić na patelni bez tłuszczu.
  5. Kapustę, pierś z kurczaka, ser, słonecznik, kukurydzę i majonez połączyć. Doprawić pieprzem do smaku. (Nie dawać soli! Sałatka jest już słona od fety.)

Smacznego Smile.

Salatka z kapusty pekińskiej

follow_bird-b
 

Komentarze  

 
0 #3 Joanna 2014-04-16 08:34
Salatka rewelacyjna!!! Jest szal na kazdej imprezie,ale ja tez dodaje troszke czerwonej cebuli :)
Cytować
 
 
0 #2 Paula 2014-03-19 13:59
Brzmi ciekawie, muszę spróbować, nie wpadłabym na pomysł słonecznika :)
Pozdrawiam !
Cytować
 
 
+1 #1 Dorota 2013-02-18 16:33
Dodałam też czerwoną cebulę dla zaostrzenia smaku.
Pyszne wyszło, dziękuję za przepis :)
Cytować
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu