Domowe-Wypieki.pl

Pfeffernüsse (18 Dec 2014)
Marlenka (12 Dec 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Jajka w sosie tatarskim Drukuj Email
czwartek, 22 kwietnia 2010 12:56

jajka w sosie tatarskim

Składniki:

  • 6 jajek
Sos tatarski:
  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • rzodkiewki i koperek do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
  2. Przygotować sos tatarski. Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem według uznania.
  3. Na duży talerz wyłożyć liście sałaty, a następnie jajka. Polać sosem tatarskim. Ozdobić rzodkiewkami i posiekanym koperkiem.

Smacznego Smile.

02

Tagi:
follow_bird-b
a.xmas Campaign 750x200
 
Jesien_250x250
GRATIS dostawa i zwrot
 
Woman_Odkryj_siebie_na_nowo 250x250
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu