Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Jajka w sosie tatarskim Drukuj Email
czwartek, 22 kwietnia 2010 12:56

jajka w sosie tatarskim

Składniki:

  • 6 jajek
Sos tatarski:
  • 2 średnie ogórki konserwowe
  • mały słoiczek grzybków marynowanych
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • rzodkiewki i koperek do dekoracji
  • kilka liści zielonej sałaty

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół.
  2. Przygotować sos tatarski. Ogórki i grzybki drobno posiekać, połączyć z majonezem i jogurtem, doprawić solą i pieprzem według uznania.
  3. Na duży talerz wyłożyć liście sałaty, a następnie jajka. Polać sosem tatarskim. Ozdobić rzodkiewkami i posiekanym koperkiem.

Smacznego Smile.

02

Tagi:
follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b