Jajka faszerowane pieczarkami

Składniki:

  • 5 jajek
  • 4 pieczarki
  • 50g sera żółtego typy Emmentaler
  • 1 łyżeczka masła
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka.
  2. Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki i podsmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem. 
  3. Ser żółty zetrzeć na tarce o bardzo drobnych oczkach.
  4. Pieczarki i ser żółty połączyć z żółtkami oraz majonezem. Zmiksować np. blenderem na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.
  5. Białka napełnić masą za pomocą szprycy. Dowolnie udekorować.

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami