Wątróbka w boczku

Wątróbka w boczku

Roladki z wątróbki owiniętej w boczek lub szynkę parmeńską. Proste, a jakie pyszne!

Składniki:

  • wątróbka drobiowa
  • plasterki boczku lub szynki parmeńskiej
  • parę ząbków czosnku
  • sól

Sposób przygotowania:

    1. Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć.
    2. Czosnek obrać i każdy ząbek przekroić wzdłuż na pół.
    3. Wątróbkę posolić, na każdej ułożyć połówkę ząbka czosnku i owinąć w plasterek boczku lub szynki parmeńskiej. (Szynkę parmeńską najlepiej przekroić wzdłuż na pół, ponieważ plasterki są zazwyczaj dość szerokie).
    4. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć wątróbkę.

02

    1. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C.

Czas:

Całkowity czas przygotowania: do 1 godziny
Trudność: łatwe
koszt Koszt: średni

Wątróbka w boczku