Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Parówki w cieście naleśnikowym Drukuj Email
środa, 10 marca 2010 16:51

01

Składniki na 8 sztuk:

  • 250ml mleka
  • 250ml gazowanej wody mineralnej
  • 3  jajka
  • 225g mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • 8 parówek cienkich
  • bułka tarta
  • troszkę mleka
Sposób przygotowania:
  1. Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać, tak aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
  2. Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
  3. 1 jajko rozkłócić na głębokim talerzu z mlekiem.
  4. Parówki zawinąć w naleśniki. Obtoczyć w jajku i kolejno w bułce tartej.
  5. Smażyć na oleju do zrumienienia.

Smacznego Smile.

02

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b