Pasta z łososia

Bardzo smaczna pasta do chleba z łososia, serka kremowego, cebuli i jajek.

Składniki na ok. 650 ml:

  • 1 cebula
  • 200 g łososia wędzonego
  • 3 jajka
  • 200 g serka kremowego typu Philadelphia

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać.
  2. Cebulę obrać i poszatkować drobno.
  3. Cebulę, łososia, jajka (pokrojone na kawałki) i serek zmiksować w malakserze lub blenderem ręcznym na pastę. (Mogą pozostać drobne kawałki).
  4. Można doprawić troszkę solą i pieprzem do smaku, ale raczej nie jest to konieczne.

Wariant Thermomix:

Składniki:

  • 1 cebula, pokrojona na ćwiartki
  • 200 g łososia wędzonego
  • 3 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
  • 200 g serka kremowego typu Philadelphia

Sposób przygotowania:

  1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, zmiksować 3 s/ obr. 5.
  2. Dodać resztę składników i zmiksować 5 s/ obr. 5.

Źródło: Przepis z zeszytu z przepisami bawarskimi do przygotowania w Thermomix.

Kuchnia:

Bawarska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Porcja:

ok. 650 ml

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Pasta z łososia