Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Gulasz po węgiersku Drukuj Email
czwartek, 21 czerwca 2012 08:41

Gulasz po węgiersku

Składniki na 4 porcje:

  • 400g mięsa wołowego na gulasz
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 kopiata łyżka mąki pszennej
  • 1/8 litra wytrawnego czerwonego wina
  • około 400g pomidorów w puszce, krojonych
  • 2 łyżki rosołu instant
  • 3 papryki
  • sól, pieprz, słodka papryka

Sposób przygotowania:

  1. Cebule obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i pokroić drobno.
  2. Mięso pokroić w kostkę i przysmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać cebule i czosnek. Chwilę podsmażyć.
  3. Dodać przecier pomidorowy i mąkę. Całość wymieszać. Dodać pomidory z puszki (całą zawartość puszki, razem z sosem). Dodać wino. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dodać ¾ litra wody. Zagotować. Dodać rosół. Gulasz przykryć i gotować 1 ½ godz.
  4. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w dużą kostkę. Dodać na 15 min. przed końcem gotowania. Na końcu jeszcze raz doprawić solą, pieprzem i papryką do smaku.

Smacznego Smile.

Przepis pochodzi z gazety "Rezepte pur".

gulasz po węgiersku

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b