Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej Drukuj Email
sobota, 06 sierpnia 2011 08:22

Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej

Lubicie tradycyjne schabowe w panierce? A placki ziemniaczane? A co byście powiedzieli na schabowe panierowane w tartych ziemniakach? Spróbujcie, bo warto.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 kotlety schabowe
  • ok. 2 dużych ziemniaków
  • jajko
  • mąka pszenna
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  1. Mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
  2. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oderwać listki i poszatkować.
  3. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Odcisnąć dokładnie sok i wymieszać z pietruszką. Posolić.
  4. Kotlety panierować w mące, rozkłóconym jajku i ziemniakach. (Ziemniaki rozłożyć na mięsie i dobrze docisnąć).
  5. Smażyć na średnim ogniu z każdej strony, do zarumienienia.

Smacznego Smile.

02

03

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Buty_kozaki Image Banner 300 x 250
Nowa Kolekcja K 250x250
 
Wielka_wyprzedaz Image Banner 300 x 250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b