Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Ostatnie komentarze

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Zapiekanka z kapusty i mięsa mielonego Drukuj Email
wtorek, 03 kwietnia 2012 20:38

zapiekanka kapusta mieso

Składniki na 2- 3 porcje:

  • 500g kapusty włoskiej
  • ½ litra bulionu (może być z kostki rosołowej)
  • 300g mięsa mielonego
  • 20g masła
  • sól, pieprz
  • 150g sera żółtego
  •  3 jajka

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę posiekać i przełożyć do miski. Zalać gorącym bulionem, przykryć i odstawić na 15 min. Kolejno przełożyć na sitko i pozostawić, aż kapusta ocieknie z bulionu.
  2. Mięso mielone przysmażyć na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać z kapustą i przełożyć do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem lub margaryną.
  3. Posypać z góry startym serem żółtym. Polać rozkłóconymi jajkami.
  4. Całość przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Piec w nagrzanym piekarniku 30- 40min. w temperaturze 200°C. 10 min. przed końcem pieczenia ściągnąć pokrywkę lub folię.

Smacznego.

Na podstawie przepisu z książki: „So kocht Frau Antje heute”.

02

03

follow_bird-b
a.xmas Campaign 750x200
 
Jesien_250x250
GRATIS dostawa i zwrot
 
Woman_Odkryj_siebie_na_nowo 250x250
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu