Domowe-Wypieki.pl

Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)
Chleb rodzynkowy (15 Oct 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Ostatnie komentarze

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Rolada z mięsa mielonego z pieczarkami Drukuj Email
wtorek, 12 października 2010 21:50

01

Składniki na 4 porcje:

  • 500g pieczarek
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz
  • trochę mleka do namoczenia bułki
  • trochę startego sera żółtego (mało ok. 50g)
  • olej
  • folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
  1. Bułkę namoczyć w mleku. (Jeśli ktoś woli, może we wodzie)
  2. Cebule obrać i pokroić w kostkę.
  3. Pieczarki oczyścić i pokroić plasterki.
  4. Jedną cebulę przysmażyć na 2 łyżkach oleju razem z pieczarkami. (Cała woda musi wyparować). Przyprawić solą i pieprzem.
  5. Drugą cebulę przysmażyć na 2 łyżkach oleju. Przysmażoną cebulę wymieszać z mięsem mielonym, przeciśniętym przez prasę czosnkiem, jajkiem, odciśniętą bułką, solą, pieprzem i musztardą.
  6. Masę mięsną wyłożyć na folię aluminiową posmarowaną olejem. Łyżką (lub rękami) rozłożyć mięso w prostokąt o grubości 1,5 -2 cm. 

02

  1. Na mięso wyłożyć farsz z pieczarek, pozostawiając odstęp od brzegów.

03

  1. Mięso zwinąć w roladę. (Zwijać od dłuższego boku razem z folią i powoli ją odciągać i zwijać dalej. Boki rolady zacisnąć.) Gotową roladę zawiniętą w folię przełożyć do formy lub na blachę do pieczenia.

04

  1. Piec w nagrzanym piekarniku około 60min. w temperaturze 180°C. Po tym czasie rozciąć folię i posypać z góry roladę serem żółtym. Dalej piec, aż ser się rozpuści ok. 10- 15min. Ser może się lekko zarumienić.

Smacznego Smile.

05

follow_bird-b
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu