Domowe-Wypieki.pl

Lemon Curd (26 Oct 2014)
Bezy z czekoladą (16 Oct 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Ostatnie komentarze

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Kieszonki z mięsem mielonym w cieście francuskim Drukuj Email
środa, 05 maja 2010 21:04

Kieszonki z mięsem mielonym

Składniki na 6 kieszonek:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250g mięsa mielonego
  • 1 opakowanie sera mozzarella (około 200g)
  • papryka konserwowa
  • 1 młoda cukinia
  • 1 cebula
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 1 jajko
Sposób przygotowania:
  1. Cukinie umyć i pokroić w półplasterki.
  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i cukinie. Usmażyć. Na końcu dodać fasolę. Posolić i popieprzyć. Odstawić do wystygnięcia.
  3. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty. W połowie kwadratów zrobić nacięcia jak na zdjęciu (można nożem, jeśli nie macie tego wałka, lub zrobić dowolny wzorem według uznania lub nie robić wcale. Wzorek jest tylko dla wyglądu ;)).

022

  1. Kawałki bez wzorku ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na ciasto rozłożyć mięso mielone, pozostawiając odstęp od brzegów.
  2. Mozzarellę pokroić w plasterki.
  3. Papryki pokroić na kawałki.
  4. Na mięsie ułożyć plasterek mozzarelli i kawałek papryki. Przykryć ciastem ze wzorkiem. Boki dobrze skleić. Ciasto posmarować z góry rozkłóconym jajkiem.

033

044

  1. Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia około 30 min. w temperaturze 180°C.

Smacznego Smile.

02

03

follow_bird-b
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
DARMOWA dostawa i zwrot
 
GRATIS dostawa i zwrot!
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu