Domowe-Wypieki.pl

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Ciasto z mięsa mielonego Drukuj Email
sobota, 19 maja 2012 21:28

Ciasto z mięsa mielonego

Składniki na 4 porcje:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g startego sera żółtego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 1 mała młoda cukinia
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 łyżki oleju do smażenia
  • 30g płatków owsianych
  • 50g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka rosołu instant
  • sól, pieprz
  • 1 żółtko

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę i czosnek obrać i drobno poszatkować.
  2. Marchewki umyć, obrać i pokroić w małą kostkę.
  3. Cukinię umyć i pokroić w kostkę.
  4. Cebulę i czosnek podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i lekko podsmażyć. Dodać płatki owsiane i dalej smażyć. Kolejno dodać przecier pomidorowy, marchewki, cukinię, sól, pieprz, rosół, zioła. Wszystko razem chwilkę smażyć. Pod koniec dodać 50g sera żółtego. Wymieszać.
  5. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Wyłożyć ciasto francuskie. Na cieście ułożyć chłodną lub lekko ciepłą masę z mięsa mielonego, posypać pozostałym serem żółtym i boki ciasta założyć na mięsie (zawinąć mięso w ciasto francuskie). Ciasto posmarować żółtkiem.

02

03

  1. Piec w nagrzanym piekarniku około 20 min., do zarumienienia, w temperaturze 200°C.

Do potrawy pasuje sos cebulowy lub tzatziki.

Smacznego Smile.

Przepis pochodzi ze strony: www.wunderkessel.de.

04

Ciasto z mięsa mielonego

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 

Komentarze  

 
0 #6 Monika 2014-01-26 19:00
Właśnie się piecze :) Mam nadzieję, że odgrzewane jutro w pracy będzie smakowało tak dobrze jak wygląda na zdjęciach
Cytować
 
 
0 #5 Joanna 2013-11-14 18:13
Natalio Pokrój ją w małą kostkę i podsmaż, aż zmięknie.
Cytować
 
 
0 #4 Natalia 2013-11-13 09:36
Joanno mam pytanie, czy marchewka dojdzie w piekarniku czy jest twardawa? Bo zastanawiam się czy nie lepiej ją najpierw trochę podgotować, a dopiero później dodać do mięsa. Jak myślisz?
Cytować
 
 
+1 #3 Joanna 2012-06-10 21:20
Aneto możesz je pominąć. Płatki mają zagęścić farsz, ale ich jest tak mało, że nic się nie stanie jak ich nie dodasz.
Cytować
 
 
+1 #2 Becia 2012-06-05 15:30
wychodzi dokladnie tak, jak na zdjeciu :)
a jakie pyszniaaaste :D
Cytować
 
 
+1 #1 Aneta 2012-05-30 06:36
Czym można zastąpić platki owsiane? Niestety jestem uczulona na gluten i nie mogę ich jeść.
Cytować
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b