Domowe-Wypieki.pl

Pfeffernüsse (18 Dec 2014)
Marlenka (12 Dec 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Rolady z mięsa mielonego Drukuj Email
czwartek, 07 lutego 2013 14:46

Rolady z mięsa mielonego

Składniki na 6 porcji:

  • 500g mięsa mielonego
  • 6 cienkich plasterków boczku
  • 6 niedużych ogórków konserwowych
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • bułka tarta do panierowania
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę namoczyć we wodzie.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  4. Mięso mielone wymieszać z cebulą, czosnkiem, jajkami, odciśniętą bułką, musztardą, solą, pieprzem i słodką papryką.
  5. Podzielić na 6 porcji. Każdą porcję położyć na folii spożywczej i przykryć drugim kawałkiem folii. Rozwałkować wałkiem na cienkie prostokąty (ale nie za cienko).
  6. Ściągnąć górną folię. Na każdym prostokącie z mięsa położyć plasterek boczku i ogórek i zwinąć w roladę.
  7. Gotowe rolady zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20 min. do lodówki.

02

  1. Rolady panierować w bułce tartej.

03

  1. Na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć rolady.

Smacznego Smile.

Do rolad polecam sos cebulowy z przepisu: "Sos cebulowy".

Rolady z mięsa mielonego

Rolady z mięsa mielonego

 

follow_bird-b
a.xmas Campaign 750x200
 

Komentarze  

 
0 #8 Adam 2013-04-07 15:51
Zrobiłem roladki dziś na obiad, ale ogórek wydaje mi się zbyt twardy, a jego smak zbyt intensywny. Następnym razem spróbuję zastąpić go pieczarkami i serem, może mozzarellą :)
Połączenie mięsa mielonego z boczkiem bardzo fajne :)
Cytować
 
 
+1 #7 Agnieszka 2013-03-14 16:12
Ja robiłam je dzisiaj na obiad . Po zrobieniu ruloników i zawinięciu w folię ,stwierdziłam że wyszło nieźle ... ale wydawały mi się za grube do smażenia - widocznie ogóreczki jakie miałam , mimo że wydawały mi się małe to rulonik jak dla mnie przygruby do smażenia. Osobiście bardzo mało smażę w kuchni , raczej większość piekę lub zapiekam . Więc po wyjęciu z lodówki obsmażyłam je w panierce z bułki jak pisałaś Joanno , a potem ułożyłam w naczyniu żaroodpornym , na każdy położyłam listeczek masełka i zapiekłam w piekarniku ok 20-25 minut na 220 stopni . Wyszły fantastycznie ! Do tego sos cebulowy świetnie pasuje . Polecam na obiad i jeśli tak jak obawiacie się długiego smażenia to zapieczone są również bardzo pyszne :-) Dzięki za kolejny świetny przepis-pomysł , tym razem na obiad.
Cytować
 
 
+1 #6 ela 2013-03-01 22:17
Od kilku dni "wertuje" Pani przepisy. Jako pierwsze wypróbowałam roladki. Zamiast boczku (akurat nie miałam) dodałam szynkę dojrzewającą. Serdecznie polecam - mielone w ciekawym innym wydaniu.
Cytować
 
 
0 #5 Kasia 2013-02-14 23:16
O rany, ależ mi ślinka pociekła!!! Mam już pomysł na niedzielny obiad :-)
Cytować
 
 
0 #4 Joanna 2013-02-12 23:22
Paulo cebulowy :-) Będzie jutro na stronie ;-)
Cytować
 
 
+1 #3 paula 2013-02-12 22:30
a jaki sosik serwujesz to tego?
Cytować
 
 
0 #2 Radosław 2013-02-07 20:33
Bardzo apetycznie wygląda ta rolada,spróbuję ją upiec.Uwielbiam nowości.
Cytować
 
 
+1 #1 magda 2013-02-07 15:36
uwielbiam takie mięsne roladki :) i też zawsze do środka wkładam ogórka! pycha :)
Cytować
 
Jesien_250x250
GRATIS dostawa i zwrot
 
Woman_Odkryj_siebie_na_nowo 250x250
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu