Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Rolady z mięsa mielonego Drukuj Email
czwartek, 07 lutego 2013 14:46

Rolady z mięsa mielonego

Składniki na 6 porcji:

  • 500g mięsa mielonego
  • 6 cienkich plasterków boczku
  • 6 niedużych ogórków konserwowych
  • cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • 2 jajka
  • 1 łyżka musztardy
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • bułka tarta do panierowania
  • folia spożywcza

Sposób przygotowania:

  1. Bułkę namoczyć we wodzie.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  4. Mięso mielone wymieszać z cebulą, czosnkiem, jajkami, odciśniętą bułką, musztardą, solą, pieprzem i słodką papryką.
  5. Podzielić na 6 porcji. Każdą porcję położyć na folii spożywczej i przykryć drugim kawałkiem folii. Rozwałkować wałkiem na cienkie prostokąty (ale nie za cienko).
  6. Ściągnąć górną folię. Na każdym prostokącie z mięsa położyć plasterek boczku i ogórek i zwinąć w roladę.
  7. Gotowe rolady zawinąć w folię spożywczą i wstawić na 20 min. do lodówki.

02

  1. Rolady panierować w bułce tartej.

03

  1. Na rozgrzanej patelni z olejem usmażyć rolady.

Smacznego Smile.

Do rolad polecam sos cebulowy z przepisu: "Sos cebulowy".

Rolady z mięsa mielonego

Rolady z mięsa mielonego

 

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
GRATIS dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b