Domowe-Wypieki.pl

Pfeffernüsse (18 Dec 2014)
Marlenka (12 Dec 2014)

Fani na Google+

Fani na Facebook'u

Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl

pinterest

follow_bird-b

www.Domowe-Gotowanie.pl


Papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem Drukuj Email
niedziela, 14 marca 2010 20:13

papryki nadziewane

Składniki na ok. 6 porcji:

  • 6 papryk
  • 125g ryżu
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 x ser mozzarella (jedno opakowanie 125g)
  • troszkę tartego sera żółtego
  • jajko
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół szklanki wody
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz, ostra papryka, Vegeta

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  2. Bułkę namoczyć we wodzie.
  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  4. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  5. Ser mozzarella pokroić w kostkę.
  6. Bułkę odcisnąć. Dodać mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, ser mozzarella, ser żółty, ugotowany ryż. Przyprawić solą, pieprzem, Vegetą i papryką. Wymieszać.
  7. Papryki umyć, wyciąć kapelusiki i wydrążyć w środku. Papryki napełnić przygotowaną masą mięsno- ryżową. Wstawić do głębokiego naczynia, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu około 40- 50 min. pod przykryciem. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.

Smacznego Smile.

02

03

04

follow_bird-b
a.xmas Campaign 750x200
 

Komentarze  

 
-8 #1 Krystyna 2012-02-18 18:32
Witam :-) -robiłam już paprykę nadziewaną mięsem --ale????...ogólny widok był bardziej smakowity ---tutaj niestety fotka nie odzwierciedla tego ---widać ,że farsz jest zbyt tłusty albo za dużo ryżu!!!>--ale może się mylę --pozdrawiam :-) ;-)
Cytować
 
Jesien_250x250
GRATIS dostawa i zwrot
 
Woman_Odkryj_siebie_na_nowo 250x250
Nowa Kolekcja K 250x250
 

ububu