Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Smaczneblogi.pl
www.Domowe-Gotowanie.pl


Papryki nadziewane mięsem mielonym i ryżem Drukuj Email
niedziela, 14 marca 2010 20:13

papryki nadziewane

Składniki na ok. 6 porcji:

  • 6 papryk
  • 125g ryżu
  • 500g mięsa mielonego
  • 2 x ser mozzarella (jedno opakowanie 125g)
  • troszkę tartego sera żółtego
  • jajko
  • bułka (może być z dnia wczorajszego)
  • mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • pół szklanki wody
  • kostka rosołowa
  • sól, pieprz, ostra papryka, Vegeta

Sposób przygotowania:

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie.
  2. Bułkę namoczyć we wodzie.
  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  4. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
  5. Ser mozzarella pokroić w kostkę.
  6. Bułkę odcisnąć. Dodać mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, ser mozzarella, ser żółty, ugotowany ryż. Przyprawić solą, pieprzem, Vegetą i papryką. Wymieszać.
  7. Papryki umyć, wyciąć kapelusiki i wydrążyć w środku. Papryki napełnić przygotowaną masą mięsno- ryżową. Wstawić do głębokiego naczynia, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i dusić na małym ogniu około 40- 50 min. pod przykryciem. W razie potrzeby podlać niewielką ilością wody.

Smacznego Smile.

02

03

04

follow_bird-b
Batycki torebki Image Banner 468 x 60
 
DARMOWA dostawa i zwrot!
 
DARMOWA dostawa i zwrot
 
 
Buty_kozaki Image Banner 300 x 250
Nowa Kolekcja K 250x250
 
Wielka_wyprzedaz Image Banner 300 x 250
 

ububu

 

Ostatnie komentarze

Fani na Facebook'u

Fani na Google+

pinterest

follow_bird-b